Věci veřejné jdou za Vámi do bažin, předsedo Radku Johne

24. 05. 2011 8:15:00
Věci veřejné zvolili svého předsedu elektronicky. Už teď je slyšet z úst Johna: Neuhneme ani o píď." Připadá mi to horského průvodce, co stojí po pás v bažině a za sebou má davy a hlavně, že neuhneme ani o píď Za každou cenu nás čeká jen smrt. My jdeme za tebou, ó, náš veliký guru. My jdeme za tebou.

Chápu, že pro Radka Johna je těžké si přiznat, že dohrál, Věci veřejné mu daly další šanci, ale jeho první krok je opět krokem do slepé uličky. "Neuhneme ani o píď" Jasně, klidně si neuhýbejte, politika není totiž o heslech, se kterými do ní vstupuji a už vůbec není o tom, že se mi podaří ty hesla oživit. Protikorupční boj je v tuto chvíli ze strany Věcí veřejných jen prázdným heslem, neboť Věci veřejné samy si to udělaly, že je prázdným heslem. politika je věc veřejná a ta je výsledkem kompromisu. Politika není hazardní karetní hra, kde se hází s prázdnými hesly jako s trumfy na stůl.

Za každým heslem musí být jednoznačné a konkrétní body, co a jak bude fungovat dál. Bohužel, krom věřejných zakázek státních institucí, které byly dány na web, toho neprosadili Věci veřejné dost ani ve funkci ministra vnitra, ani ve funkci místopředsedy vlády pro boj proti korupci (mimochodem strašný název a strašná trafika pro po roce činnosti již vysloužilého politika).

A tento nekoncepční pán, plný zmatků sám v sobě, se stal předsedou Věcí veřejných. Není to tak dávno, co prohlásily Věci veřejné, že jim nejde o koryta. Ale když mi nejde o koryta, promińte, pak odejít jen z vlády je přece jenom málo, zklamal-li jsem jako člověk - politik, musím odejít ze všech funkcí a to by mělo platit pro Johna, Bártu, Kočí a ne být "drzý" a držet se tam zuby nehty.

V tuto chvíli by se Věci veřejné nedostaly do parlamentu, ony se tam nedostanou ani v době voleb, jak pevně doufám, protože věřím na inteligenci voličů. Ale to už je věc vedení strany. Na mysl mi jde myšlenka:

Bude John předsedou či hrobařem Věcí Veřejných. Já fakt nevím, ale být Radkem Johnem tak už mám v záloze krásný pomník na nějakém hodně zapadlém hřbitově s výhledem na krásnou rozptyllovou loučku. To pro případ, že bych se mýlil a tím hrobařem přece jenom byl. Nechci se chlubit, ale poslední dobou se většinou nemýlím.

Autor: Petr Herman | úterý 24.5.2011 8:15 | karma článku: 22.35 | přečteno: 1229x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.03 | Přečteno: 371 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 44 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 294 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 513 | Diskuse
Počet článků 4 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1028
Jmenuji se Petr Herman, pracuji v sociálních službách, jsem předsedou nevýdělečné organizace v Praze, jež se zabývá osobami s mentálním postižením, od roku 2011 jsem členem sociálně-zdravotního výboru MÚ Lysá nad Labem.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...